Gratis verzending vanaf €75,-

  Bolla

  Italië, Veneto

  Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man: Abele Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1893 een wijn te produceren die hij zijn gasten kan schenken. Deze Soave is een lichtgele frisse aromatische wijn die de essentie van het Veneto gebied goed weerspiegelt. De vraag naar deze wijn groeit steeds meer naar mate de mensen zijn wijn proeven. Naar aanleiding hiervan besluit de familie zich volledig te richten op de wijnproductie. De rest is historie. Ruim 130 jaar later is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven, is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied.

  Historie Amarone

  1953: De kleinkinderen van oprichter Abele bottelen voor de 80e verjaardag van hun opa, zijn lievelingswijn: Amarone. Bolla is de eerste Italiaanse producent die de naam Amarone mag voeren en op de markt mag brengen in Italië.

  Amarone – De icoon van Valpolicella; het primaatschap van Bolla. Amarone bestaat sinds 1953 uit drie verschillende meesterwerken: de ronde en fruitige Valpolicella Classico, de Valpolicella Rhetico Classico en de schat voor elke fijnproever: de Amarone della Valpolicella Classico Riserva.